Healthie Bio Amarantus Ziarno 500g

Suplement diety. Poznaj zboże XXI wieku

-20%

Healthie Bio Amarantus Ziarno 500g

 

Ziarna Amarantusa:
  • źródło pełnowartościowego białka (produkt idealny dla wegan i wegetarian) 
  • wysoka zawartość witamin (z grupy B, A, C i E) oraz minerałów 
  • zdrowy składnik dań i deserów 
  • idealny zamiennik produktów zbożowych w dietach bezglutenowych 


AMARANTUS - inaczej szarłat, należy do grupy najstarszych roślin uprawianych na świecie. Jego walory odżywcze były wykorzystywane i doceniane min. przez Inków i Majów. Obecnie nazywany jest „rośliną XXI wieku”.

 

 Właściwości odżywcze: zawiera błonnik, jest bezglutenowy, posiada wszystkie aminokwasy egzogenne (jest pełnowartościowym białkiem- idealny dla wegetarian i wegan), zawiera pierwiastki Mg, Ca, Fe, P oraz witaminy z grupy B, witaminę A,C i E- naturalne antyoksydanty. Zalecany w dietach bezglutenowych oraz u osób zchorobami autoimmunologicznymi (min. RZS, Hashimoto), w żywieniu osób zhiperlipidemią, miażdżycą, anemią i cukrzycą. Na rynku możemy go spotkać pod postacią kaszy, mąki, płatków oraz jako dodatek do pieczywa.

Organiczny

Wegański
 

8,20 zł

6,56 zł

W magazynie

100% gwarancja
Jeśli uznasz, że działanie naszych produktów nie jest satysfakcjonujące, odeślij je w ciągu 30 dni, a zwrócimy Ci pieniądze.
Consegna gratuita
Per ordini di valore superiore ai 30 € la consegna è gratuita
Dostawa w 3 dni robocze przez kuriera

Składniki:

amarantus* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie i sposób przygotowania:

Doskonały jako dodatek do musli i mleka, do mięs i zup. Może służyć jako zamiennik mąki. Przepłucz zimną wodą i następnie gotuj na wolnym ogniu przez 15 min w proporcji 2:1 (woda:- ziarna).

Przechowywanie:

Przechowywać w su- chym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna - 1565 kJ/374 kcal;

Tłuszcz - 6,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,7 g;

Węglowodany – 56,8 g, w tym cukry - 0,0 g;

Białko – 14,5 g;

Sól – 0,0 g.

Produkt zawiera alergen: sezam. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję.