Upiecz własny chleb!

04-12-2015

Lubisz pyszne, świeże pieczywo? Koniecznie upiecz własny chleb. To wcale nie jest trudne!  Niezależnie od tego, czy jeszcze tego nie robiłaś, czy testowałaś już wiele receptur, koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem. Jest on bardzo prosty i zawiera łatwo dostępne składniki. Nasz chleb nie zawiera glutenu i jest bogaty w naturalne składniki. 

BEZGLUTENOWY CHLEB GRYCZANY Z ORZECHAMI

Składniki:

500 g mąki gryczanej

350 ml wody

1 opakowanie suchych drożdży

1 łyżka miodu

1 łyżeczka soli himalajskiej

2 łyżki Healthie bio nasiona konopi łuskane

200 g orzechów włoskich

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Ciasto bez wyrabiania wlać do blaszki(keksówki) i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na co najmniej godzinę. Po wyrośnięciu piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut.

 

Powodzenia!