Składniki:
canihua ziarno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Zastosowanie i sposób przygotowania:
Doskonały zamiennik tradycy- jnych kasz, może być składnikiem zup lub dodatkiem do warzyw, sosów czy wypieków domowych. Ziarno canihua gotować w proporcji 1:2 (1 porcja canihua na 2 porcje wody) przez 15-20 minut do wchłonięcia wody.
Przechowywanie:
Przechowy- wać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1307 kJ/312 kcal;
Tłuszcz – 6,54 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,04 g;
Węglowodany – 48,5 g, w tym cukry – 0,51 g;
Białko – 14,8 g.
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.